Toptechnologieën die in 2020 zullen verschijnen

0 Shares
0
0
0

We hebben deze jaren gezien hoe de technologie enorm is gegroeid, en in 2020 zal het niet minder zijn.

Innovatie stopt niet in zijn evolutie en volgend jaar 2020 zullen we getuige zijn van belangrijke technologische ontwikkelingen.

1. 5G
We hebben heel 2019 gewacht op de inzet van deze technologie die volgend jaar de hele wereld zal bereiken. Er zijn veel bedrijven, zoals Ericsson, Huawei, Nokia, Verizon, AT&Y of Qualcomm, die 5G-technologie ontwikkelen en opnemen in hun apparaten. Zelfs Android lanceert 5G-smartphones. Maar met 5G bedoelen we niet alleen hogere telefoonsnelheden. Veel van de bedrijven waarvan we dagelijks afhankelijk zijn, zullen met 5G meegroeien om nieuwe diensten aan te bieden. We zullen ook vooruitgang zien in de ontwikkeling van slimme steden, slimme voertuigen en tal van IoT-intensieve technologieën.

2. Wifi 6
Hoewel 5G en WiFi 6 verschillende technologieën zijn, vormen ze samen in 2020 de perfecte combinatie van ultrasnelle verbinding. Met WiFi 6 wordt de downloadsnelheid tot wel drie keer zo snel als nu. Maar het belangrijkste is de mogelijkheid om datasnelheden sneller uit te breiden naar meer apparaten. Enerzijds door de voorspelling van een stijging van 10 naar 50 apparaten die via wifi verbonden zijn in de komende jaren; en aan de andere kant de verbetering van de kwaliteit en snelheid van de gegevens die worden verbruikt, bijvoorbeeld om streaming video’s in hoge resolutie te bekijken.

3. Geavanceerde gegevensanalyse
Bedrijven die in analyse investeren, profiteren enorm van de informatie die ze van hun klanten krijgen. De gegevens die elk bedrijf verwerkt is zeer talrijk, maar het is noodzakelijk om deze in realtime te kunnen verzamelen, verwerken en omzetten in waardevolle informatie om de strategieën te kiezen die moeten worden gevolgd door weloverwogen en intelligente beslissingen te nemen. Met geavanceerde analyses kan elke organisatie een dieper inzicht krijgen in de behoeften van haar klanten om bijvoorbeeld hypergepersonaliseerde aanbiedingen te doen.

4. Kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning
Machine learning om de grote hoeveelheid gegevens die we zullen verkrijgen en gedetailleerd te bestuderen en er goed gebruik van te maken, is essentieel en zal een vermenigvuldiger van gegevensanalyse worden. Het nut van kunstmatige intelligentie en machine learning komt in 2020 tot uiting in drie aspecten: snelheid, schaal en gemak. Uitgebreide gegevens kunnen samen worden geanalyseerd zonder menselijke fouten, en er zullen intuïtieve, gebruiksvriendelijke en betrouwbare analytische tools worden gecreëerd.

5. Blockchain
De Blockchain zal het bijna exclusieve gebruik dat er nu aan wordt toegekend – gerelateerd aan cryptocurrencies – overtreffen en we zullen zien dat het wordt toegepast op intellectueel eigendom, voedselzekerheid of vermogensbeheer. Amazon gokt bijvoorbeeld met zijn platform op basis van blockchain-as-a-service-abonnementen al op deze technologie, net als Samsung, Microsoft, IBM of Alibaba.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like