Tips om alleen te reizen

0 Shares
0
0
0

Alleen reizen is vaak eng, vooral de eerste keer. We denken dat ons iets gevaarlijks kan overkomen, dat we elkaar niet zullen begrijpen met de lokale bevolking, dat onze eenzaamheid op ons zal drukken, dat het moeilijk zal zijn om mensen te ontmoeten …

1.- Lees meer over de gevaarlijkste of meest problematische plaatsen in het gebied dat u gaat bezoeken. Hiermee vermindert u het gevoel van angst die onvermijdelijk verband houdt met alleen reizen.

2. РMaak geen films. En hiermee bedoel ik dat de meeste plaatsen niet gevaarlijker zijn dan je eigen stad (sommige waarschijnlijk veel minder), dus laat je fantasie niet elke keer dat je uitgaat horrorfilmscènes projecteren. laat dat idee je er niet van weerhouden om alleen te reizen.

3.- Het is normaal om zenuwachtig te zijn voordat je op solo-trip gaat, net zoals het normaal is om zenuwachtig te zijn voordat je iets buitengewoons doet in het leven. Maak je niet druk! Als je hulp nodig hebt, zal er altijd iemand zijn die contact met je wil opnemen, waar je ook bent.

4.- Als je in een taxi stapt en je bent bang dat deze een te lange route gaat maken, zoek dan zelf je bestemming op Google Maps. Zo zie je waar het heen gaat, of het veel afwijkt en hoe lang het duurt om daar te komen.

5.- Hostels, hostels en bed & breakfasts zijn beter dan hotels om andere mensen te ontmoeten die alleen reizen. Breng tijd door in de gemeenschappelijke ruimtes en je zult zien hoe vriendschap ontstaat. Coachesurfing en Airb’n’b kamers zijn beter dan hotels om autochtonen te ontmoeten.

6.- Als je liever in een hotelkamer slaapt, maar niet meer wilt betalen dan voor een tweepersoonsbed (soms voegen ze zelfs een toeslag toe aan de rekening voor alleen reizen), dan kun je een kamergenoot voor je laten zoeken bij touroperators zoals G Adventures of Intrepid Travel.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Reis slim

1.Reis in het laagseizoen. Als het werk het toelaat, is het het beste om buiten de vakantieperiode te…