Hoe ik mijn relatie met geld kan verbeteren

0 Shares
0
0
0

Als we het hebben over gezondheid en welzijn, denken we aan lichaamsbeweging, het volgen van een dieet met voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen, voldoende slapen, enz. We beschouwen geld meestal niet als een factor die onze gezondheid beïnvloedt. Maar financieel welzijn is een onderdeel van algemeen welzijn. Als geld een groot deel van uw zorgen in beslag neemt en een bron van stress en angst in uw leven is, probeer dan probleemgedrag met betrekking tot geld te identificeren en oplossingen te bedenken om een gezondere relatie op te bouwen.

Een goede relatie met geld omvat:

-Geld uitgeven op basis van uw waarden
-Heb geen schulden of heb weinig en redelijk
-Bespaar geld voor bepaalde doelen
-Houd geld gespaard voor mogelijke noodgevallen

We moeten in gedachten houden dat onze huidige relatie met geld wordt beïnvloed door onze kindertijd, waarop we onze geldscripts ontwikkelen, dat wil zeggen onze overtuigingen over geld op basis van directe ervaring, familiegeschiedenis en houding van ouders ten opzichte van het geld.

1. Observeer uw gewoonten
Neem allereerst de tijd om te observeren hoe en wanneer u geld uitgeeft. Op deze manier identificeer je je patronen, de motivaties bij het kopen van dingen, je triggers, etc. Een goede manier om uw gewoontes te observeren, is door uw aankopen een maand lang in een notitieboekje te noteren. Inzicht in of meer informatie hebben over hoe en waarom u geld uitgeeft, is essentieel om wijzigingen te kunnen aanbrengen.

2. Vermijd vergelijken
We hebben de neiging ons salaris te vergelijken met dat van anderen en zijn pas tevreden als het hoger is. Als ze ons een landverhoging aanbieden, maar ook andere mensen, zijn we minder tevreden dan wanneer het ons alleen was aangeboden. Deze vergelijking is een onuitputtelijke bron van ontevredenheid. Neem de tijd om na te denken over wat u wilt, zonder rekening te houden met andere mensen. Concentreer u op wat u kunt verbeteren en voel de werktevredenheid van een goed uitgevoerde taak en verbeter uw vaardigheden.

3. Pas uw doelen aan
Waardeer uw budget. Het meeste van wat we in ons leven nodig hebben, gaat niet over geld, we kunnen een goed leven hebben en niet veel uitgeven. Als u financiële problemen heeft, gaat het erom dat u verandert wat u gewoonlijk doet. Als onze verwachtingen bijvoorbeeld toenemen naarmate ons inkomen toeneemt, kunt u dat veranderen en in plaats van duurdere dingen en in meer hoeveelheden te willen, kunt u ervoor kiezen om geld te besparen. In plaats van dingen te kopen, kan geld besparen u meer zekerheid geven.

4. Controleer hoe u geld uitgeeft
Geld uitgeven aan materiële zaken brengt niet altijd geluk. Maar er zijn manieren om geld uit te geven waar u gelukkig van kunt worden.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like