Hoe het gevoel van eigenwaarde te verbeteren

0 Shares
0
0
0

De meest effectieve strategie om het gevoel van eigenwaarde te verbeteren, is te leren jezelf in meer realistische termen en met acceptatie voor te stellen. Het heeft geen zin om van een volledig destructieve kijk op jezelf naar een totaal geïdealiseerde of misleidende kijk te willen gaan. Het beste is om te leren mislukkingen te relativeren en al onze fysieke en psychische kenmerken te accepteren, in het besef dat er dingen zijn die kunnen worden veranderd, andere die kunnen worden verbeterd en andere die door hun aard of etiologie onveranderlijk zijn.

Als je jezelf afvraagt: hoe kan ik mijn gevoel van eigenwaarde verbeteren? of hoe ik mijn gevoel van eigenwaarde en veiligheid kan vergroten?, blijf dit artikel lezen, waar je technieken en oefeningen zult vinden en leert hoe je het gevoel van eigenwaarde bij volwassenen en adolescenten kunt verbeteren.

Let op de gedachten.
Om uw gevoel van eigenwaarde te verbeteren, moet u zich allereerst bewust zijn van wat uw gedachten zijn over uzelf, over anderen en over de wereld in het algemeen. Deze gedachten of beoordelingen die we over onszelf, over anderen of over wat er gebeurt, hebben meestal een negatieve of positieve connotatie volgens ons geloofssysteem.

Herken overtuigingen.
Als u uw zelfrespect wilt verbeteren, moet u ten tweede onderzoeken welke overtuigingen er achter deze gedachten schuilen. Dat wil zeggen, veel van uw kenmerken zijn neutraal, maar er zijn diepgewortelde overtuigingen die als een filter in onze geest werken. Wanneer we vervolgens de objectieve en neutrale realiteit observeren, is ons eigen filter verantwoordelijk voor het negatief of positief evalueren van die kenmerken.

Vraag overtuigingen.
Ten derde, als je je al bewust bent van de overtuigingen die ervoor zorgen dat je jezelf slecht of negatief beoordeelt om het gevoel van eigenwaarde te verbeteren, kun je beginnen deze overtuigingen die je hebt verworven in twijfel te trekken.

Verander overtuigingen.
Op dit punt, nadat je de overtuigingen in twijfel hebt getrokken, kun je je afvragen of ze echt waar zijn voor jou of niet. Als dat niet het geval is, kunt u ze vervangen door andere die objectiever en waar voor u zijn

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like