Oplossingen voor een donkere vloer

0 Shares
0
0
0

Verdeel goed

Waar we de meubels plaatsen is de sleutel in deze gevallen van vloeren zonder licht: plaats de woonkamer naast het raam, de plek waar we de meeste uren doorbrengen. Verdeel zonder het licht te hinderen; hier zal er een hoogteverschil zijn en je kunt de kamer ook in zones onderbrengen met vloerkleden, schilderijen of lambrisering.

Richt het licht

Om ervoor te zorgen dat het de eetkamer bereikt, moet u ervoor zorgen dat de maximale oppervlakken wit en glad zijn; kijk hoe het het tafelblad weerspiegelt. En laat niets de intrede van de zon beperken! Het zal altijd beter zijn als het schrijnwerk wit en smal is.

Gebruik de witte kleur

Wit is de enige kleur die 100% licht reflecteert en daarom perfect is voor het schilderen van muren en stoffering, vooral als ze in direct zonlicht staan. Zorg ervoor dat de banken, de meeste kussens, de lampen … wit zijn. En als het parket donker is, leg dan lichtgekleurde vloerkleden!

Geef belang aan het raam

Maak het raam leeg, dat zal de sleutel zijn. Jaloezieën zijn misschien beter om licht te krijgen dan gordijnen. En als het kan, zijn ze altijd wit. Als het een heel helder, puur wit is, wordt het lichteffect verdubbeld. Een ander element dat je kunt introduceren zijn de witte kaders: in deze kleur reflecteren de kaders ook licht.

Laat het licht passeren

Schakel de ramen in. Als licht schaars is, is het een goede investering om ze te laten groeien of om er deuren van te maken, en dat is meestal mogelijk. Laat niets ze bedekken (vermijd de panelen), en ook niets van buitenaf: luifels, pergola’s, portieken … houd de ramen perfect schoon.

Maak de weg vrij

Elke keer komen er meer kamers bij waar we meer tijd doorbrengen: de keuken en de woonkamer, of de woonkamer en de eetkamer. Als u licht tussen kamers wilt laten stromen, kunt u het beste de scheidingswanden zoveel mogelijk openen en deuren en lateien vermijden. Mocht je later scheidingen willen, dan kun je altijd glaspanelen plaatsen die het licht beter doorlaten.

Zet glazen deuren

Die van de hal naar de woonkamer, die in de gang, de keuken … als je liever deuren plaatst, kies dan voor wit of glas, althans gedeeltelijk. Evalueer of ze essentieel zijn, maar onthoud dat de ruimtes, hoe meer open ze zijn en hoe minder obstakels ze hebben, hoe beter.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like