De Centrale Bank van Venezuela, onder controle van Chavista, gaf toe dat de opgebouwde inflatie 491,9% bedroeg

0 Shares
0
0
0

De gegevens van de uitgevende instelling staan in contrast met de gegevens die half augustus werden aangeboden door het Parlement, met een meerderheid van de oppositie, en die de index plaatste op 843,44% in de eerste 7 maanden van 2020

De Centrale Bank van Venezuela (BCV) meldde deze dinsdag dat de inflatie afgelopen juli sloot op 19,6%, zodat de index tot die maand 491,9 punten bereikte in het Caribische land, dat te maken heeft met jaren van recessie. en economische crisis.

In hetzelfde rapport wees de emittent erop, na maanden zonder inflatiegegevens in het land te hebben verstrekt, dat de gegevens voor juni 25,1% bedroegen.

Volgens de Venezolaanse econoom Jesús Casique laten de BCV-cijfers zien dat de interjaarlijkse inflatie 2.358,5% bedraagt, terwijl gezondheids- en voedselproducten geaccumuleerde pieken van 615,5% en 505,8% bereikten. , respectievelijk.

Maar de geaccumuleerde inflatie die door de BCV wordt gerapporteerd, staat in contrast met de inflatie die half augustus werd aangeboden door het Venezolaanse parlement, dat de oppositie controleert, en dat de index in de eerste 7 maanden van 2020 op 843,44% plaatste.

Evenzo zijn de cijfers met betrekking tot de inflatie op jaarbasis verschillend, die volgens het Parlement tussen juli 2019 en juli 2020 4,099% bedroeg.

Afgevaardigde van de oppositie Ángel Alvarado vertelde onlangs aan EFE dat er “een hoog tempo” gaande was in Venezuela, waarbij hij de duizelingwekkende prijsstijging aan de kaak stelde.

“Mensen consumeren niet alleen voedsel, ze consumeren ook diensten die van slechte kwaliteit zijn omdat ze nooit zijn aangepast en nu ze zijn aangepast, zijn ze slecht”, voegde hij eraan toe en legde uit dat mobiele telefonie en internetdiensten de items waren die de grootste toename kenden.

Overheidsdiensten en anderen, zoals telefonie en internet, behielden jarenlang grote subsidies in Venezuela, waardoor hun kosten voor het publiek werden verlaagd, maar dreigden ze opnieuw te investeren voor verbetering.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like