Shoppers pass near a H&M store in Beijing on Thursday, March 25, 2021. China’s ruling Communist Party is lashing out at H&M and other clothing and footwear brands as it retaliates for Western sanctions imposed on Chinese officials accused of human rights abuses in the northwestern region of Xinjiang. (AP Photo/Ng Han Guan)

China is de eerste wereldeconomie die groeit sinds het begin van de Covid-crisis

0 Shares
0
0
0

Terwijl de Verenigde Staten en Duitsland, de economieën van de eerste en vierde wereld, kelderen, laat China zien dat het het herstel al met positieve resultaten is begonnen.

De economische gevolgen van Covid-19 zijn bekend. Hoewel we misschien nog steeds niet zeker weten waar de bodem van de put is. De resultaten over het tweede kwartaal wereldwijd zijn, zoals verwacht, zeer zorgwekkend. Maar er is één uitzondering die een sprankje hoop laat: China.

Van de grote economische wereldmachten was de Aziatische reus het enige land dat in de maanden april, mei en juni gegevens over de wereldwijde groei kon verstrekken. Dit komt grotendeels doordat het als eerste de economische ineenstorting leed en daarom veel eerder herstelformules begon toe te passen.

Maar het feit dat het een bij uitstek exporterend land is, heeft er ook veel mee te maken. De mogelijkheid om sanitair materiaal uit China te importeren, zoals maskers, persoonlijke beschermingsmiddelen, detectietests of ziekenhuismateriaal, is de reddingslijn geweest van veel andere landen, waar de Covid in maart begon toe te slaan.

Het belang van import uit China

Maar het succes van dit herstel van de Chinese economie is niet alleen beperkt tot de levering van sanitaire producten. We moeten niet vergeten dat het de grote fabriek van de wereld is. Een land van waaruit meer dan de helft van de artikelen van alle sectoren die over de hele wereld worden geconsumeerd, wordt gedistribueerd. Als een bedrijf weet hoe het uit China moet importeren en daartoe in staat is, kan dit een concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van de concurrentie.

Om deze reden zijn er verschillende platforms waar u vandaag informatie en advies kunt krijgen voor degenen die willen leren importeren uit China.
Ondanks het feit dat het een tamelijk gesloten samenleving is, waar taal het grootste probleem is, aangezien weinigen Engels spreken, zijn de processen voor het maken van import aanzienlijk vereenvoudigd dankzij gigantische platforms zoals Alibaba.

Dankzij dit en andere gespecialiseerde importplatforms die online kunnen worden afgehandeld, is het niet langer nodig om contacten te hebben in het Aziatische land of regelmatige vluchten te maken om commerciële overeenkomsten met fabrikanten te sluiten. Nu hoeft u alleen maar via internet contact met hen op te nemen om u aan het importbedrijf te wijden.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like